Åtelkamera – Så funkar det!

Placering av en åtelkamera

Det är otroligt lätt att placera en åtelkamera på fel sätt och därmed inte få ut vad du förväntar dig av en åtelkamera. Men med lite tips kan du enkelt undvika vanliga misstag. Och få ta del av unika, fantastiska bilder!

Vanliga misstag som görs

Vanliga misstag som görs

Det vanligaste misstaget är att placera kameran åt öst eller väst. En åtelkamera fungerar inte bra i motljus, precis som en vanlig kamera. Utan det är bäst att placera åtelkameran åt norr eller söder för att få bra bilder vid alla tider på dygnet.

Dessutom är det vanligt att försöka gömma kameran alltför mycket. Vilket egentligen inte är nödvändigt. Eftersom en åtelkamera tar bilder då den upptäcker rörelse i närheten vill du helst undvika att ha kvistar och löv framför kamera.

Ett smart tips är att utföra några åtelkamera test tills du hittar den perfekta placeringen och kan njuta av perfekt tagna bilder. Trots allt är det vad du är ute efter när du köper och placerar ut en åtelkamera!

Hur en åtelkamera borde placeras

Hur en åtelkamera borde placeras

Det är starkt rekommenderat att placera en åtelkamera i en tjock, kraftig och lurvig gran. Eftersom granen då skyddar kameran mot vind, regn och snö. Men det är viktigt att trädet är tillräckligt tjockt och kraftigt för att det inte ska svaja i vinden. Eftersom det stör när bilder tas.

Generellt sett är det bäst att sätta en åtelkamera 4g i axelhöjd. Men ha djuret du vill fotografera i åtanke. Större djur kräver högre höjd och mindre djur lägre höjd. Det är även smart att vinkla kameran lite neråt för att undvika att ta bilder på djur långt bort.

Ha även i åtanke att djur av naturen är nyfikna och gärna undersöker saker de hittar i skogen. På grund av detta behöver kameran sitta högt nog för att djuren inte ska komma åt den med enkelhet.

Sätt upp en skylt med information

Sätt upp en skylt med information

När du placerar en åtelkamera på din egen mark måste du även sätta upp en skylt med information. På skylten ska det stå med klart och tydligt att området kameraövervakas. Och även vem det är som satt upp kameran.

Din egen kontaktinformation måste stå med på skylten så att personer som eventuellt blivit fotade av kameran kan kontakta dig om de vill radera bilderna. Ett smart tips är att radera alla bilder av personer och fordon som kameran råkar ta.

På så sätt undviker du problem som kan uppstå i framtiden.

Leave a Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.